29. 11. 2023

​Vosmík: Oslavy budou pro sparťany velký zážitek

Blíží se oslavy 120 let. Na kterou část se nejvíc těšíte?
Každá bude mít něco do sebe. V den výročí, tedy 6. prosince, se sejdeme se sparťanskými legendami na Staroměstské radnici. Jsou to právě oni, kdo tvořili historii Sparty, kdo napomohli klubu ke světovému věhlasu. Na své si přijdou i fanoušci, pro které jsme připravili v tento den zajímavou jízdu Prahou naší tramvají. O den později, ve čtvrtek, představíme speciální sparťanský gin „120“. A to hlavní přijde o víkendu v Holešovicích a O2 areně.

Pojďme nejprve sobotnímu k Návratu legend v Holešovicích. Jaký máte k tomuto historickému stánku vztah vy osobně?
Velký… Chodil jsem se do haly dívat na všechna ta velká jména už jako kluk. Setkat se s nimi osobně pro mne byl spíše sen, který se mi teď plní. Do haly si rád chodím s kamarády zahrát hokej, vždycky na mě dýchne její specifická atmosféra.

Na ledě se objeví spousta sparťanských ikon z minulých let, ale také v kádru soupeře se to hemží velkými jmény, včetně Jaromíra Jágra.
Na oslavách největšího hokejového klubu v Česku by neměla chybět velká jména a těší nás, že Jaromír jako největší hvězda pozvání přijal stejně jako další úžasní hráči. Věřím, že pro všechny a zejména pro sparťany to bude obrovský zážitek, sejít se a zahrát si znovu se svými kamarády z minulých let a pak si s nimi dát po letech pivo v Holešovické hale…

Oslavy zakončíme v neděli v O2 areně, která se opět vydatně plní. Návštěvnost roste, jste spokojený?
Úvodní ceremoniál před zápasem s Motorem bude v mnoha ohledech jedinečný, bude to jedna z vrcholů oslav a moc se na něj těším. Jsem rád, že fanoušci oceňují svými návštěvami jak skvělé výkony našich hokejistů, tak i doprovodný program, který pro ně připravujeme. Odměnou je pro nás vyprodaná hala, jako včera po vítězném zápase s Litvínovem.

Výkony Sparty vám zatím dělají radost?
Tak určitě (smích). Jsme spokojení. Tým je silný, konkurenceschopný, v kabině je zdravá parta, která má v sobě obrovskou chuť dojít co nejdál.

Chodíte do kabiny?
Celkem pravidelně chodím nasát zápasovou atmosféru, ale jako „host“. Kabina je hráčské území a šéfují tam trenéři. Nejvíce si samozřejmě užívám oslavy po vítězném zápase.

Máte za sebou bezmála polovinu sezony v roli generálního ředitele. Překvapilo vás v ní něco?
Vnímám pevné semknutí našich partnerů se Spartou, které je ještě silnější, než jsem si myslel. Zažili jsme už i několik společných akcí a je skvělé vidět, jak partnerům na Spartě záleží a žijí s ní.

Na Spartě na podzim trénovaly hokejistky v rámci projektu Future Olympians. Není možné, že by Sparta založila i ženský klub?
Je skvělé, že roste zájem i základna ženského hokeje a věřím, že Sparta bude jeho součástí.

Jste důležitou postavou i v řídícím orgánu APK. Jak vnímáte situaci v této pozici?
APK po dohodě se svazem převzala řízení soutěže teprve nedávno. Musíme věnovat pozornost tomu, aby vše fungovalo správně, a především systémově s pohledem do budoucího rozvoje extraligy. Důležité je se zároveň věnovat sladění představ nového vedení hokejového svazu se zájmy extraligových klubů. Můj názor je takový, že je potřeba vzájemně více komunikovat. Zejména v rozhodování týkajících se extraligy, kde by měla být APK přizvána jako aktivní účastník jednání hned od počátku.